المقلوبة الفلسطينية

التصنيف:

المكونات:
دجاج
باذنجان
بطاطس
طماطم

 4 كبايات رز بسمتي وكبايتين رز مصري
توابل الرز:
ملح
فلفل اسمر
زنجبيل
شطة
بابريكا
بهار حب وبيتقال عليه كبيبة صيني
صلصة

توابل الدجاج:
ورق لورا
حبهان
ملح

الطريقة:
حنحط الدجاج في الحلة وبعدين حنركبه عالنار
حنضيف ورق اللرورا والحبهان والملح عالدجاج
وحنركبه عالنار
حنضيف ماء على حلة الجاج لغاية ما يتغمر الدجاج
هنخرط الباذنجان
الباذنجان حنخرطه خرطات تخينة
بعد ما نخلص نخرط الباذنجان حنرصه بجاط ونرش عليه ملح عشان الباذنجان ميشربش زيت
وهلا بنقلي الباذنجان
وبهادي الاثناء عبال ما ينقلي الباذنجان بنحضر باقي الحاجات اللي حنرصهم بالحلة
حنخرط البطاطس خرطات تخينة شوية
وحنخرط الطماطم
وحنخرط البصل ونفرمه بالخلاط بعدين حنحمره ع النار بعد ما يخلص الباذنجان يتقلى

حنحمر البصلة

حنرص الحاجات اللي حتكون تحت المقلوبة في الحلة
بنرص الطماطم
فوقها بنرص البطاطس
وفوقها الباذنجان
وبننزل البصل
 وحنحط توابل الرز
وبعدين حنحط الجاج فوق الحاجات
حنحط تقريبا نصف المرقة ونصفيها من ورق اللورا والحبهان
احنا محتاجينهم بس عشان يعطو طعم للمقلوبة
حنركب الحلة عالنار عشان تغلي كل الحاجات مع بعض
بعد شوية بنفتح الحلة نشوف تسبكت المقة مع الحاجات ولا لا
بنخليها تتسبك شوية
من اسرار طبخة المقلوبة لو في عندك طبيخ باذنجان ممكن نضيف معلقتين منه على المقلوبة بيعطيها طعم زاكي

بعد ما تتسبك كل الحاجات مع بعض حنضيف الرز بعدها
وحنزود نص المرقة اللي ضايلة
كل كباية رز بتاخد كبايتين مرقة

حنضيف تقريبا نصف كوب زيت
وبنوطي تحتها
وبنغطيها بورق المنيوم عشان تحتفظ بكل السخونية جواها
وبنسيبها تستوي براحتها بتاخد تقريبا من نص ساعة لساعة حسب نوع الرز اللي بتستخدموا

بعد ما يعدي الوقت بنفتح عليها ونتاكد انها استوت

وبنقلب المقلوبة وبنقدمها
شاهدي الوصفة بالفيديو

 وصحتين والف هنا،،،




مواضيع أحدث
هذا الموضوع هو الأحدث.
مواضيع أقدم
رسالة أقدم

إرسال تعليق

مواضيع شائعة

اعلانات داخل الموضوع